De Sustainable Packaging Company

Packaging Partners

Packaging Partners zet in op duurzaamheid zowel als het gaat om verpakkingsmaterialen alsmede voor haar productieprocessen.

Duurzame Materialen

Ook op het gebied van duurzame verpakkingsmaterialen loopt Packaging Partners voorop. De tendens van minder, dunner, mono, hernieuwbaar, recyclebaar, bio-afbreekbaar volgen wij als geen ander en we hebben dan ook voor nagenoeg al deze opties een innoverende oplossing. Alle materialen zijn mogelijk in diverse druktechnieken (digitaal, flexo en diepdruk) en ook leverbaar in kleine oplagen.
 

Duurzaam Produceren

Packaging Partners produceert haar verpakkingsmaterialen zo duurzaam mogelijk.  Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van oplosmiddelvrije drukinkten, droging door middel van UV LED lampen in plaats van hete lucht, waardoor aanzienlijk minder energie gebruikt wordt. De toegepaste lakken zijn op waterbasis.

Onze digitale drukpers kent zeer lage Co2 emissies. Door het ontbreken van drukvormen en oplosmiddelen worden minder energie en grondstoffen gebruikt.

Indien er bij andere druktechnieken zoals diepdruk toch oplosmiddelen gebruikt worden, worden deze intern gerecycled en opnieuw gebruikt voor reiniging of verdunning van drukinkten. De kunststof productie-afvallen worden via een hoogwaardig thermisch proces als energie teruggewonnen ter verwarming van de productielocatie of omgezet in stroom of warmte die weer wordt benut voor de droging op de drukmachines.

Tony’s Chocolonely papieren pouch

Hoge barrière sealbaar papier sachet

Mono kunststoffolies

Mono kunststoffolies

Voor verse producten

Mono kunststoffolies met en zonder barrière ter vervanging van meervoudige laminaten voor zakken of dieptrektoepassingen voor verse producten, zoals kaas, vis, vlees(producten) of pouch zakken voor confectionery, chocolade etc.

Sealbaar papier

Sealbaar papier

Recyclebaar bij het papierafval!

Met diverse barrières tegen vocht, zuurstof, vet etc. Ter vervanging van niet recyclebare laminaten met aluminium, PE of gemetalliseerde folies. Toepassingen; sachets voor kruiden(mixen) instant soepen, koffie, thee, poeders etc. en tevens geschikt voor flowpack of transwrap verpakkingen. Al het sealbare papier dat Packaging Partners produceert, kan voorzien worden van het FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat het papier niet alleen na gebruik recyclebaar is, maar ook een duurzame herkomst heeft.

Bio degradable verpakking

Bio degradable verpakking

Volledig bio-afbreekbaar

Bio gebaseerde kunststoffolies uit hernieuwbare grondstoffen, maar ook volledig bio-afbreekbaar volgens de Europese norm EN 13432. Packaging Partners is een officieel DIN Certco gelicenseerde leverancier voor bio-afbreekbare en composteerbare flexibele verpakkingsmaterialen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op!

Customer testimonials

 • Monique Martens

  Monique Martens

  Bettinehoeve

  Packaging Partners heeft ons ondersteund op basis van de kennis en feiten die ze daar hebben

  Als marktleider in Nederland in de productie van geitenkaas, is Bettinehoeve al jaren bekend met haar verpakkingen in de Nederlandse supermarkten. Een groot deel daarvan wordt door Packaging Partners gerealiseerd. Inkoper Monique Martens vertelt over deze duurzame samenwerking.

 • Julia Wienk

  Julia Wienk

  Sourcer | Tony’s Chocolonely

  We hebben elkaar uitgedaagd om tot het beste resultaat te komen

  Slaafvrije chocolade maken, dat is waar Tony’s Chocolonely zich al jarenlang voor inzet. Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Daarom zocht het bedrijf naar een recyclebare secundaire verpakking. In samenwerking met Packaging Partners ontwikkelde Tony’s een stazak van recyclebaar papier. Eerst alleen voor de duty free shops op vliegvelden, maar inmiddels ook voor de supermarkten.

 • Marja van Steen

  Marja van Steen

  Marketing Manager | Uniekaas

  Zij halen het onderste uit de kan waardoor onze positie verbetert

  In een markt waar de concurrentie groot is en de consument net zo makkelijk van merk wisselt als op de snelweg van rijbaan, is een verpakking van groot belang. Dat besefte kaasproducent Uniekaas ook. Met Packaging Partners ruim een jaar aan haar zijde zijn ze nu bezig die markt te veroveren. Marketingmanager Marja van Steen vertelt over deze samenwerking.