Packaging Partners nieuws en innovaties

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Packaging Partners? Bezoek regelmatig onze nieuwspagina, schrijf u in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn! Hier leest u onder andere over actueel nieuws uit de branche, nieuwe ontwikkelingen rondom Packaging Partners en meer. Zo zal u niets meer ontgaan!

 • Sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen u sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, waarin wij graag de prettige en succesvolle samenwerking met u zouden voortzetten.

 • Vacature: Verkoper binnendienst (m/v) full time

  Vacature: Verkoper binnendienst (m/v) full time

  Packaging Partners B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van bedrukte en onbedrukte verpakkingsfolies voor de levensmiddelenindustrie. Voor onze, in Tilburg gevestigde, groeiende onderneming zijn wij op zoek naar een Verkoper binnendienst.

 • Testen bij Sealpac

  Testen bij Sealpac

  Vandaag hebben we een aantal interessante testen gedaan bij Sealpac in Oldenburg Duitsland met een topsealfilm over het EasyLid-systeem. Neem contact met ons op voor meer informatie over het EasyLid-systeem.

 • 70 lijns flexodruk in diepdrukkwaliteit

  Standaardisatie 70 lijns flexodruk in diepdrukkwaliteit. Vandaag is er weer een klant overtuigd van heptachromie in UV druk met LED droging bij ACM. Al vanaf 1.000 meter ook met matlak. Geen oplosmiddelen meer! Unieke propositie, snel geleverd, hoge kwaliteit en lage drukvoorbereidingskosten.

 • Officiële opening van digitale drukkerij en pouchzakken afdeling

  Officiële opening van digitale drukkerij en pouchzakken afdeling

  Vandaag samen met meer dan 150 gasten de officiële opening van onze digitale drukkerij en pouchzakken afdeling beleefd. Fantastische happening met meer dan tevreden klanten. Als stunt kreeg na afloop iedere bezoeker een gepersonaliseerd zakje met eigen foto mee naar huis. Binnen 2 uur van foto naar afgewerkte verpakking!

 • De nieuwste APET lijn

  Vandaag bij onze partner AMB de nieuwste APET lijn met inline thermolaminatie bekeken in Amaro. 25.000 m2 productie en logistiek! Alleen deze lijn heeft een output van 18.000 ton per jaar, 3.000 kg per uur. High tech productie is ook mogelijk in mono voor optimale recyclebility.

 • 9 Laags cast extruder EK Pack Folien

  9 Laags cast extruder EK Pack Folien

  Onlangs werd bij onze productiepartner EK Pack Folien in Ermengerst Duitsland een 9 laags W&H cast extruder in gebruik genomen. Met een breedte van 2.450 mm en een output van 1.500 kg per uur worden 9 laags castfolies geproduceerd voor uiteenlopende toepassingen waaronder flexibele onder- en bovenfolies, eventueel met evoh, voor o.a. het verpakken (dieptrekken/vacuümeren) van bake-off producten (o.a. brood), vlees, vis, kaas, etc.

 • Soorten verpakkingen

  Soorten verpakkingen

  Koffie verpakkingen; zakkenfolies, topseal folies voor capsules en voorgevormde zakken, ook als bio-degradable beschikbaar, ook in kleine oplagen!

 • Nieuwe ontwikkeling MONO APET (rigid bottom) folie met barrière

  Nieuwe ontwikkeling MONO APET (rigid bottom) folie met barrière

  Onze producent AMB spa, Italië ontwikkelde onlangs een meerlaags APET dieptrek folie met zeer hoge barrièrewaarden, (OTR < 1 cc, WVTR < 9,5 cc) waardoor het niet per se nodig is om een tweede materiaal (PE met evoh) toe te passen. Hiermee is de verpakking uitstekend recyclebaar en past dit volledig binnen de doelstelling van de circulaire economie met recycling als uitgangspunt. Voor de topfolie is eveneens een bijpassende (peelable) folie leverbaar.

 • Gloednieuwe 9-laags Windmöller

  Gloednieuwe 9-laags Windmöller

  Onze eerste klus draait op de gloednieuwe 9-laags Windmöller gegoten extruder bij onze partner EK Pack! Extreme nauwe toleranties, gecombineerd met hoge barrières en speciale filmsamenstellingen voor top-, onder- en verticale toepassingen met ook PP buiten. Zeer geschikt als flexibele bodemfilm voor afbakproducten!

 • Het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma

  Het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma

  We zijn trots om het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma aan te kondigen, door de installatie van de nieuwe HP Indigo 20000 digitale drukpers, volledig gewijd aan de productie van flexibele verpakkingsfilms al vanaf 100 meter! In combinatie met de tweede nieuwe zakentasmachine kunnen we elk gewenst volume van 500 bedrukte zakken of meer vervullen! Interesse om ons te komen bezoeken? Stuur gewoon een e-mail en wij nemen contact met u op;

 • Productpresentatie van Packaging Partners

  Productpresentatie van Packaging Partners

  Productpresentatie; we bieden naast de fysieke mock up ook de mogelijkheid tot het maken van een digitale versie op basis van combinatie van fotografie en digitale manipulatie. Het is resultaat is levensecht, snel beschikbaar en bovendien blijven de kosten laag!

 • Duurzame verpakkingen

  Duurzame verpakkingen

  Ook wij zijn ons bewust van de noodzaak naar meer duurzame verpakkingen. Bronscheiding, recycling, bio-based, bio-degradable, compostable zijn veel gehoorde begrippen. Wij informeren u graag over de verschillen en onze mogelijkheden. Onlangs produceerden wij een bio-afbreebare c.q. composteerbare folie met zéér hoge zuurstofbarrière (foto). Monsters of mock ups van deze folie sturen wij u op verzoek graag toe.

 • Packaging Partners breidt mock-up activiteiten verder uit

  Packaging Partners breidt mock-up activiteiten verder uit

  Het maken van mock-ups behoorde al tot één van de diensten van Packaging Partners, echter met de mogelijkheid van het digitaal bedrukken en lamineren van de folies, kunnen nu ook mock-ups worden gemaakt in de materiaalsamenstelling die uiteindelijk beoogd wordt. Hierdoor kan al in de mock-up fase de ‘look & feel” van de verpakking ‘levensecht’ gerealiseerd worden. Een unieke manier van presenteren. De oplagen kunnen variëren van enkele exemplaren tot grotere series van enkele tientallen modellen. Levertijd ca. 2 weken na goedkeuring van het artwork. Naar wens kan in overleg ook het ontwerp door Packaging Partners verzorgd worden. 

 • Lidding folie voor Polypropyleen koffiecapsules, Alu free, met hoge barrière

  Lidding folie voor Polypropyleen koffiecapsules, Alu free, met hoge barrière

  Ook voor koffiecapsules ontwikkelde Gerosa een zeer goede meerlaags lidding folie met hoge barrière, geschikt voor alle voorkomende polypropyleen capsules en vulmachines zoals Optima, Spreafico, IMA, etc. De folie kenmerkt zich door zeer goede sealwaarden en een hoge bond strength, noodzakelijk voor het gebruik onder hoge druk en temperatuur in de diverse koffiemachines. Maar ook voor aluminium capsules is een aluminium lidding folie met embossing en seallak beschikbaar. Packaging Partners is sinds begin 2017 de officiële salespartner voor de Gerosa Group in de Benelux.

 • Ontdek onze cold seal twist folies

  Ontdek onze cold seal twist folies

  Ontdek de perfecte harmonie van 70 lijns hoogwaardige UV flexodruk (pouch) met onze cold seal twist folies. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een diversiteit van meerdere designs in kleine oplagen te combineren met (lucht dicht gesealde) coldseal chocolade twist verpakkingen in diepdruk.

  Bekijk onze druktechnieken.

 • Packaging Partners genomineerd voor de Packaging Awards 2018

  Packaging Partners genomineerd voor de Packaging Awards 2018

  Packaging Awards 2018: genomineerd met ons bio-afbreekbare verpakkingsmateriaal in de categorie ‘Food Houdbaar’ Beetje teleurstellend dat de bio-afbreekbaarheid niet werd genoemd in het jury rapport. Desalniettemin trots om genomineerd te zijn. Volgend jaar weer nieuwe kansen.

 • Biologisch afbreekbare folies

  Biologisch afbreekbare folies

  Voor een van onze relaties ontwikkelde Packaging Partners een volledig biologisch composteerbare verpakking, certificeerbaar conform de Europese norm EN 13432.

   

 • Kunststoffolie ter vervanging van aluminium

  Kunststoffolie ter vervanging van aluminium

  Packaging Partners beschikt over een goed alternatief voor meerlaags barrièrefolies waarin aluminium verwerkt is. Deze folie uit polyester is transparant, flexcrack- bestendig en bedrukbaar en verwerkbaar in alle laminaten.

 • Vakantieperiode 2017

  Vakantieperiode 2017

  De vakantieperiode is aanstaande. Packaging Partners zal haar deuren niet sluiten en is gewoon bereikbaar. Bij onze leveranciers is wel sprake van vakantiesluitingen, met name in de periode juli – augustus.

 • Packaging Partners vertegenwoordigt Gerosa Group in Benelux

  Packaging Partners vertegenwoordigt Gerosa Group in Benelux

  Per 01-04-2017 is Packaging Partners de partner geworden van de Gerosa Group (Italië) voor de Benelux.

  Met 80 jaar ervaring in verpakkingen is de Gerosa Group een van de toonaangevende producenten van bedrukte flexibele verpakkingsfolies in Europa, verdeeld over 5 productielocaties met 700 medewerkers en een omzet van € 170.000.000,-.

 • Nieuwe topseal folie voor mosselbakken

  Nieuwe topseal folie voor mosselbakken

  Packaging Partners heeft een nieuwe sluitfolie ontwikkeld voor op PP mosselbakken. Deze folie onderscheidt zich op een aantal punten van de bestaande folies. Zo is deze nieuwe folie aanzienlijk flexibeler en veel beter bestand tegen doorscheuren indien scherpe schelpkanten of zeepokken tegen de folie aandrukken.  

 • Nieuwe investeringen AMB

  Nieuwe investeringen AMB

  AMB, onze productiepartner voor harde onderfolies, breidt uit. In de tweede helft van dit jaar zal AMB een tweede productieplant openen in Amaro (Italië). Deze plant zal ook het logistieke centrum voor AMB worden. Amaro ligt ca. 20 km noordelijk t.o.v. van de huidige productielocatie in San Daniele del Friuli. 

 • Packaging Tour

  Packaging Tour

  Op 22 en 23 juni 2017 organiseren de Argonauts met ondersteuning van Packaging Partners een innoverende packaging tour, waarin we u meenemen op de route van designing tot en met het verpakte eindproduct.

 • Nieuwe mogelijkheden pouchzakken en quatrosealzakken

  Nieuwe mogelijkheden pouchzakken en quatrosealzakken

  De Waterline zakkenmachine bij onze smalle baan UV flexodruk fabriek ACM (Bergamo) biedt Packaging Partners nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen wij sinds kort pouchzakken met en zonder zipper én quatrosealzakken tot vier lagen produceren.

 • Maak kennis met onze nieuwe website

  Maak kennis met onze nieuwe website

  Reikhalzend hebben wij ernaar uitgekeken, maar de website van Packaging Partners is gelanceerd! De website gaat hand in hand met onze nieuwe huisstijl. Lees er hier meer informatie over. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.