Packaging Partners nieuws en innovaties

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Packaging Partners? Bezoek regelmatig onze nieuwspagina, schrijf u in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn! Hier leest u onder andere over actueel nieuws uit de branche, nieuwe ontwikkelingen rondom Packaging Partners en meer. Zo zal u niets meer ontgaan!

 • Sealbaar papier voor zakjes

  Sealbaar papier voor zakjes

  Packaging Partners brengt sealable papier op de markt dat geschikt is voor zakjes. Het papier is voorzien van een sealbare lak en bevat geen plastic. Het is verwerkbaar op nagenoeg alle gangbare horizontale en verticale verpakkingsmachines, met als toepassing transwrap zakken (pillow, blokbodem), pouchzakken, sachets en flowpacks.

 • Uniekaas pakt uit met onze nieuwe verpakking

  Uniekaas pakt uit met onze nieuwe verpakking

  Uniekaas, het oudste kaasmerk van Nederland, maakt een comeback. Het merk was bovendien toe aan een opfrissing. Na de introductie van een nieuwe visual identity heeft Serviceplan in nauwe samenwerking met Uniekaas en Mediaplus een massa-mediale campagne ontwikkeld, waaronder een mooie tv commercial. Klik op 'meer info' en bekijk hem hier!

 • Onze route naar duurzame oplossingen

  Onze route naar duurzame oplossingen

  Wij vervolgen onze route naar duurzame oplossingen in the UK, vorige week Rude Health en Prodigy Snacks in Londen bezocht. Beide staan voor healty food & snacking en wij helpen hen graag met een passende duurzame verpakking. Thanks guys for the hospitality!

 • PLMA Amsterdam 2019

  PLMA Amsterdam 2019

  Uitermate motiverend om onze relaties te bezoeken en onze verpakkingen op hun stands terug te mogen zien. Ook de brede interesse in onze duurzame (papieren) verpakkingsmaterialen en innovaties was fantastisch. Met evenzoveel enthousiasme gaan we hieraan zeker een vervolg geven.

 • Vernieuwende plakkenverpakking voor Uniekaas Holland BV

  Vernieuwende plakkenverpakking voor Uniekaas Holland BV

  Trots dat wij voor Uniekaas Holland B.V. hun vernieuwende plakkenverpakking hebben mogen ontwikkelen en produceren. Deze serie verpakkingen uit o.a. papier met easy opening heeft een authentieke en toch moderne uitstraling met een laser-gesneden venster en een hoge barrière voor een lange houdbaarheid. Natuurlijk duurzaam geproduceerd zonder oplosmiddelen en met een laag energieverbruik.

 • Unieke innovatie: Mono sealbaar high barrier papier

  Unieke innovatie: Mono sealbaar high barrier papier

  Wij vervolgen onze weg naar duurzame verpakkingen en zijn trots om onze volgende unieke innovatie aan te kondigen: Mono sealbaar high barrier papier geschikt als vervanging van meerlaags laminaten met aluminium of (gemetalliseerde) kunststof folies. Uitermate geschikt als sachets voor het verpakken van droge producten zoals soepen, kruidenmixen, instant sportdranken, bakkerij ingrediënten, poeders, cosmetica, creamers, suiker, thee, instant koffie, etc. Verwerkbaar op de bestaande verpakkingsmachines. Het houtvrije FSC papier is volledig recycable en plastic free! 

 • Nieuwe Tiny's Travel Retail verpakkingen voor Tony's Chocolonely

  Nieuwe Tiny's Travel Retail verpakkingen voor Tony's Chocolonely

  Wat een mooi project om voor Tony's Chocolonely hun nieuwe Tiny's Travel Retail verpakkingen te mogen maken! Een duurzame stazak uit mono-recyclable, sealable papier en professioneel verpakt door NOMI Co-packing. Nu al verkrijgbaar op o.a. Schiphol Airport en andere Europese luchthavens.

 • Alternatieve duurzame verpakkingsmaterialen

  Alternatieve duurzame verpakkingsmaterialen

  In onze reeks oplossingen die we bieden als alternatieve duurzame verpakkingsmaterialen, ook aandacht voor een oplossing waarover veel onduidelijkheid en spraakverwarring bestaat; 'Bio-degrabable / Biologisch afbreekbaar / Compostable / Composteerbaar' Ook over deze materialen en de mogelijkheid als verpakking informeren we u graag.

  Wilt u nu echt eens weten hoe het echt zit! Mail ons: info@packagingpartners.nl

 • Verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen

  Verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen

  In onze reeks van duurzame oplossingen ook aandacht voor een minder bekende variant; verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen, dus niet gebaseerd op fossiele grondstofbronnen. Pouchzak gemaakt uit gerecycled FSC Papier van houtvrij pulp met een bio PE gemaakt uit suikerriet met een positieve Co2 balans!

 • Geprinte mono APET oplossing

  Geprinte mono APET oplossing

  Wij houden natuurlijk van verpakkingen, maar worden verdrietig van dit soort verpakkingsoplossingen. Totaal onnodig gebruik van meerdere materialen, niet functioneel en gemakkelijk te vervangen door een enkele, dunnere en mooi geprinte mono APET oplossing. En ook nog eens recyclebaar!

 • Duurzame flexibele verpakkingsmaterialen

  Duurzame flexibele verpakkingsmaterialen

  Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan oplossingen die bijdragen aan meer duurzame flexibele verpakkingsmaterialen. We hebben ingezet op recyclebaarheid, mono- materialen, dikte-reductie en bio-afbreekbare materialen. Dit heeft ertoe geleid dat we op al deze gebieden nu een oplossing kunnen voorstellen, vaak ook met behoud van verwerkingseigenschappen en functionele barrières. Enkele oplossingen: Mono thermo uitvormbare dieptrekfolies met barrière, sealbaar bedrukt papier voor transwrap of zakken, bio-afbreekbare folies met of zonder papier, of mono- laminaten voor stazakken. We praten u graag bij!

 • 100% Solvent Free

  100% Solvent Free

  100% Solvent Free, UV LED droging, 2 drukwerken per kleur, Pantone in 7 kleuren, Water based spot matlak, Oplagen vanaf 1.000 meter, -Flexo HD raster 70, Clean room, Ultra korte levertijd, Duurzame productie, BRC AA

 • Nieuwe collega: Jeroen Sauren

  Nieuwe collega: Jeroen Sauren

  We zijn verheugd om onze nieuwe collega Jeroen Sauren te mogen voorstellen, die bij Packaging Partners verantwoordelijk zal zijn voor new Business & Sales. Jeroen heeft een ruime internationale ervaring in FMCG met name op het gebied van Confectionary & Chocolate. We wensen Jeroen veel succes. Jeroen, welkom in ons team!

 • Packaging Partners bezoekt de ISM

  Packaging Partners bezoekt de ISM

  Fantastische 2-daags bezoek aan de ISM waar wij een aantal van onze gewaardeerde relaties hebben bezocht die daar producten presenteerden van onze verpakkingen, innovaties en mock-up service. Tevens hebben we veel nieuwe relaties gesproken over nieuwe verpakkingsmogelijkheden zoals mono- en bio-afbreekbaar verpakkingsmateriaal, digitaal drukken en recycleerbare papieren oplossingen. Groot aantal projecten om op te volgen!

 • Unieke innovatie!

  Unieke innovatie!

  Nog een unieke innovatie: laser gesneden vensters in papier laminaat, ook mogelijk bij bio-afbreekbare materialen met een gepersonaliseerde vorm. Optimale zichtbaarheid en hoge promotionele waarden van het product. Geweldig om dit te zien bij onze partner. Zo blijven we vooroplopen in nieuwe verpakkingsmogelijkheden!

 • Sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen u sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, waarin wij graag de prettige en succesvolle samenwerking met u zouden voortzetten.

 • Vacature: Verkoper binnendienst (m/v) full time

  Vacature: Verkoper binnendienst (m/v) full time

  Packaging Partners B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van bedrukte en onbedrukte verpakkingsfolies voor de levensmiddelenindustrie. Voor onze, in Tilburg gevestigde, groeiende onderneming zijn wij op zoek naar een Verkoper binnendienst.

 • Testen bij Sealpac

  Testen bij Sealpac

  Vandaag hebben we een aantal interessante testen gedaan bij Sealpac in Oldenburg Duitsland met een topsealfilm over het EasyLid-systeem. Neem contact met ons op voor meer informatie over het EasyLid-systeem.

 • 70 lijns flexodruk in diepdrukkwaliteit

  Standaardisatie 70 lijns flexodruk in diepdrukkwaliteit. Vandaag is er weer een klant overtuigd van heptachromie in UV druk met LED droging bij ACM. Al vanaf 1.000 meter ook met matlak. Geen oplosmiddelen meer! Unieke propositie, snel geleverd, hoge kwaliteit en lage drukvoorbereidingskosten.

 • Officiële opening van digitale drukkerij en pouchzakken afdeling

  Officiële opening van digitale drukkerij en pouchzakken afdeling

  Vandaag samen met meer dan 150 gasten de officiële opening van onze digitale drukkerij en pouchzakken afdeling beleefd. Fantastische happening met meer dan tevreden klanten. Als stunt kreeg na afloop iedere bezoeker een gepersonaliseerd zakje met eigen foto mee naar huis. Binnen 2 uur van foto naar afgewerkte verpakking!

 • De nieuwste APET lijn

  Vandaag bij onze partner AMB de nieuwste APET lijn met inline thermolaminatie bekeken in Amaro. 25.000 m2 productie en logistiek! Alleen deze lijn heeft een output van 18.000 ton per jaar, 3.000 kg per uur. High tech productie is ook mogelijk in mono voor optimale recyclebility.

 • 9 Laags cast extruder EK Pack Folien

  9 Laags cast extruder EK Pack Folien

  Onlangs werd bij onze productiepartner EK Pack Folien in Ermengerst Duitsland een 9 laags W&H cast extruder in gebruik genomen. Met een breedte van 2.450 mm en een output van 1.500 kg per uur worden 9 laags castfolies geproduceerd voor uiteenlopende toepassingen waaronder flexibele onder- en bovenfolies, eventueel met evoh, voor o.a. het verpakken (dieptrekken/vacuümeren) van bake-off producten (o.a. brood), vlees, vis, kaas, etc.

 • Soorten verpakkingen

  Soorten verpakkingen

  Koffie verpakkingen; zakkenfolies, topseal folies voor capsules en voorgevormde zakken, ook als bio-degradable beschikbaar, ook in kleine oplagen!

 • Nieuwe ontwikkeling MONO APET (rigid bottom) folie met barrière

  Nieuwe ontwikkeling MONO APET (rigid bottom) folie met barrière

  Onze producent AMB spa, Italië ontwikkelde onlangs een meerlaags APET dieptrek folie met zeer hoge barrièrewaarden, (OTR < 1 cc, WVTR < 9,5 cc) waardoor het niet per se nodig is om een tweede materiaal (PE met evoh) toe te passen. Hiermee is de verpakking uitstekend recyclebaar en past dit volledig binnen de doelstelling van de circulaire economie met recycling als uitgangspunt. Voor de topfolie is eveneens een bijpassende (peelable) folie leverbaar.

 • Gloednieuwe 9-laags Windmöller

  Gloednieuwe 9-laags Windmöller

  Onze eerste klus draait op de gloednieuwe 9-laags Windmöller gegoten extruder bij onze partner EK Pack! Extreme nauwe toleranties, gecombineerd met hoge barrières en speciale filmsamenstellingen voor top-, onder- en verticale toepassingen met ook PP buiten. Zeer geschikt als flexibele bodemfilm voor afbakproducten!

 • Het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma

  Het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma

  We zijn trots om het meest complete en divers flexibele verpakkingsprogramma aan te kondigen, door de installatie van de nieuwe HP Indigo 20000 digitale drukpers, volledig gewijd aan de productie van flexibele verpakkingsfilms al vanaf 100 meter! In combinatie met de tweede nieuwe zakentasmachine kunnen we elk gewenst volume van 500 bedrukte zakken of meer vervullen! Interesse om ons te komen bezoeken? Stuur gewoon een e-mail en wij nemen contact met u op;

 • Duurzame verpakkingen

  Duurzame verpakkingen

  Ook wij zijn ons bewust van de noodzaak naar meer duurzame verpakkingen. Bronscheiding, recycling, bio-based, bio-degradable, compostable zijn veel gehoorde begrippen. Wij informeren u graag over de verschillen en onze mogelijkheden. Onlangs produceerden wij een bio-afbreebare c.q. composteerbare folie met zéér hoge zuurstofbarrière (foto). Monsters of mock ups van deze folie sturen wij u op verzoek graag toe.

 • Packaging Partners breidt mock-up activiteiten verder uit

  Packaging Partners breidt mock-up activiteiten verder uit

  Het maken van mock-ups behoorde al tot één van de diensten van Packaging Partners, echter met de mogelijkheid van het digitaal bedrukken en lamineren van de folies, kunnen nu ook mock-ups worden gemaakt in de materiaalsamenstelling die uiteindelijk beoogd wordt. Hierdoor kan al in de mock-up fase de ‘look & feel” van de verpakking ‘levensecht’ gerealiseerd worden. Een unieke manier van presenteren. De oplagen kunnen variëren van enkele exemplaren tot grotere series van enkele tientallen modellen. Levertijd ca. 2 weken na goedkeuring van het artwork. Naar wens kan in overleg ook het ontwerp door Packaging Partners verzorgd worden. 

 • Lidding folie voor Polypropyleen koffiecapsules, Alu free, met hoge barrière

  Lidding folie voor Polypropyleen koffiecapsules, Alu free, met hoge barrière

  Ook voor koffiecapsules ontwikkelde Gerosa een zeer goede meerlaags lidding folie met hoge barrière, geschikt voor alle voorkomende polypropyleen capsules en vulmachines zoals Optima, Spreafico, IMA, etc. De folie kenmerkt zich door zeer goede sealwaarden en een hoge bond strength, noodzakelijk voor het gebruik onder hoge druk en temperatuur in de diverse koffiemachines. Maar ook voor aluminium capsules is een aluminium lidding folie met embossing en seallak beschikbaar. Packaging Partners is sinds begin 2017 de officiële salespartner voor de Gerosa Group in de Benelux.

 • Ontdek onze cold seal twist folies

  Ontdek onze cold seal twist folies

  Ontdek de perfecte harmonie van 70 lijns hoogwaardige UV flexodruk (pouch) met onze cold seal twist folies. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een diversiteit van meerdere designs in kleine oplagen te combineren met (lucht dicht gesealde) coldseal chocolade twist verpakkingen in diepdruk.

  Bekijk onze druktechnieken.

 • Packaging Partners genomineerd voor de Packaging Awards 2018

  Packaging Partners genomineerd voor de Packaging Awards 2018

  Packaging Awards 2018: genomineerd met ons bio-afbreekbare verpakkingsmateriaal in de categorie ‘Food Houdbaar’ Beetje teleurstellend dat de bio-afbreekbaarheid niet werd genoemd in het jury rapport. Desalniettemin trots om genomineerd te zijn. Volgend jaar weer nieuwe kansen.

 • Biologisch afbreekbare folies

  Biologisch afbreekbare folies

  Voor een van onze relaties ontwikkelde Packaging Partners een volledig biologisch composteerbare verpakking, certificeerbaar conform de Europese norm EN 13432.

   

 • Kunststoffolie ter vervanging van aluminium

  Kunststoffolie ter vervanging van aluminium

  Packaging Partners beschikt over een goed alternatief voor meerlaags barrièrefolies waarin aluminium verwerkt is. Deze folie uit polyester is transparant, flexcrack- bestendig en bedrukbaar en verwerkbaar in alle laminaten.

 • Vakantieperiode 2017

  Vakantieperiode 2017

  De vakantieperiode is aanstaande. Packaging Partners zal haar deuren niet sluiten en is gewoon bereikbaar. Bij onze leveranciers is wel sprake van vakantiesluitingen, met name in de periode juli – augustus.

 • Packaging Partners vertegenwoordigt Gerosa Group in Benelux

  Packaging Partners vertegenwoordigt Gerosa Group in Benelux

  Per 01-04-2017 is Packaging Partners de partner geworden van de Gerosa Group (Italië) voor de Benelux.

  Met 80 jaar ervaring in verpakkingen is de Gerosa Group een van de toonaangevende producenten van bedrukte flexibele verpakkingsfolies in Europa, verdeeld over 5 productielocaties met 700 medewerkers en een omzet van € 170.000.000,-.

 • Nieuwe topseal folie voor mosselbakken

  Nieuwe topseal folie voor mosselbakken

  Packaging Partners heeft een nieuwe sluitfolie ontwikkeld voor op PP mosselbakken. Deze folie onderscheidt zich op een aantal punten van de bestaande folies. Zo is deze nieuwe folie aanzienlijk flexibeler en veel beter bestand tegen doorscheuren indien scherpe schelpkanten of zeepokken tegen de folie aandrukken.  

 • Nieuwe investeringen AMB

  Nieuwe investeringen AMB

  AMB, onze productiepartner voor harde onderfolies, breidt uit. In de tweede helft van dit jaar zal AMB een tweede productieplant openen in Amaro (Italië). Deze plant zal ook het logistieke centrum voor AMB worden. Amaro ligt ca. 20 km noordelijk t.o.v. van de huidige productielocatie in San Daniele del Friuli. 

 • Packaging Tour

  Packaging Tour

  Op 22 en 23 juni 2017 organiseren de Argonauts met ondersteuning van Packaging Partners een innoverende packaging tour, waarin we u meenemen op de route van designing tot en met het verpakte eindproduct.

 • Nieuwe mogelijkheden pouchzakken en quatrosealzakken

  Nieuwe mogelijkheden pouchzakken en quatrosealzakken

  De Waterline zakkenmachine bij onze smalle baan UV flexodruk fabriek ACM (Bergamo) biedt Packaging Partners nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen wij sinds kort pouchzakken met en zonder zipper én quatrosealzakken tot vier lagen produceren.

 • Maak kennis met onze nieuwe website

  Maak kennis met onze nieuwe website

  Reikhalzend hebben wij ernaar uitgekeken, maar de website van Packaging Partners is gelanceerd! De website gaat hand in hand met onze nieuwe huisstijl. Lees er hier meer informatie over. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.