Code rood: prijzen en grondstoffen verpakkingsfolie onder druk

Op dit moment heerst schaarste op de wereldwijde grondstoffenmarkt voor verpakkingsfolies. De levertijden kunnen oplopen tot 12 weken, terwijl de beschikbare volumes soms maar 50% zijn. Aan deze grondstoffencrisis liggen diverse oorzaken ten grondslag, zoals beperkte olieproductie, productiestoringen in de VS door extreem winterweer en logistieke problemen vanwege corona. Lees meer over deze problemen.

Wat zijn de gevolgen voor u?

Dit alles zal gevolgen voor uw bestellingen, levertijden en prijzen gaan hebben. Zo kunnen we prijzen en geldigheid niet meer garanderen, omdat deze worden bepaald door het moment van vraag en beschikbaarheid (dagprijzen).

Wat kunt u zelf doen?

We willen u daarom nogmaals dringend verzoeken uw bestellingen, forecast en voorraden nogmaals goed te bekijken en adviseren een voorschot op deze situatie te nemen en voor langere periodes orders te plaatsen. Materiaalreserveringen worden door deze situatie op de markt nagenoeg niet geaccepteerd.

Vragen?

Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om de gevolgen van deze situatie te minimaliseren, maar helaas hebben we op de meeste factoren zelf geen invloed. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.