Nieuwe investeringen AMB

AMB, onze productiepartner voor harde onderfolies, breidt uit. In de tweede helft van dit jaar zal AMB een tweede productieplant openen in Amaro (Italië). Deze plant zal ook het logistieke centrum voor AMB worden. Amaro ligt ca. 20 km noordelijk t.o.v. van de huidige productielocatie in San Daniele del Friuli. 

In november dit jaar zal AMB op deze locatie al starten met het opbouwen van de eerste van een aantal nieuw te investeren APET productielijnen. Ook zullen hier de nodige snijmachines  worden geplaatst. Daarnaast zullen eind dit jaar de huidige kantoren in San Daniele del Friuli verhuisd worden naar de nieuwe locatie. Uiteindelijk is het plan om de complete hardfolieproductie in Amaro onder te brengen. De blaasextruders en lamineermachines blijven daarentegen op de huidige locatie in San Daniele del Friuli.

AMB heeft ca. 230 medewerkers en maakte in 2016 ca. € 90.000.000,- omzet. Voor de productie van harde onderfolies heeft AMB een capaciteit van ruim 50.000 ton per jaar en hoort daarmee tot de top 3 in Europa. Packaging Partners is sinds 2003 exclusief partner van AMB in de Benelux. Inmiddels rijden er iedere week ca. 4 vrachtwagens met harde onderfolies van Italië naar relaties in de Benelux.

Dieptrekken

Harde onderfolies met een harde of een flexibele bovenfolie