Sealbaar papier voor zakjes

Packaging Partners brengt sealable papier op de markt dat geschikt is voor zakjes. Het papier is voorzien van een sealbare lak en bevat geen plastic. Het is verwerkbaar op nagenoeg alle gangbare horizontale en verticale verpakkingsmachines, met als toepassing transwrap zakken (pillow, blokbodem), pouchzakken, sachets en flowpacks.

Het papier is leverbaar in grammages vanaf circa 40 gram tot en met 140 gram en te bedrukken in flexo of diepdruk. Daarnaast is het papier ook met diverse barrière-eigenschappen leverbaar waaronder een vet- en MOSH MOAH-barrière, maar ook waterdamp- en gasbarrières zijn beschikbaar.

“Seal- en verwerkingssnelheden zijn vergelijkbaar met conventionele kunststof materialen”, aldus Rob Daniëls, directeur van Packaging Partners. “De snelheid is wel afhankelijk van de verpakker en het product, we hebben bij enkele verpakkers al op dezelfde snelheid geproduceerd. Voor transwrap is wel een geoptimaliseerde schouder nodig. Producent Breedewegh maakt deze vormschouder. Op traditionele schouders kan de snelheid en het transport lager zijn, afhankelijk van het type machine. Overigens, voor sachets is er sowieso geen probleem qua snelheid ten opzichte van een laminaatfolie. Bij een afvuller van instant soep à la Cup-a-Soup, draaiden we even snel.”

Recyclebaar

Het recyclebare papier kan bij het oud papier. Recyclingcertificaten zijn beschikbaar evenals alle documenten inzake voedselveiligheid. Eén van de toepassingen is een grootverpakking van Tony Chocolonely.