Verpakkingstechnieken

Uiteenlopende verpakkingstechnieken voor verschillende toepassingen

Onze expertise houdt niet op bij advies voor wat betreft onbedrukte- en bedrukte verpakkingsfolies voor de food en non-food industrie. Ook op het gebied van verpakkingstechnologie zijn wij úw partner! Wij beschikken ook over uitgebreide kennis van verpakkingstechnieken, -systemen en -machines. Zo kunnen wij u adviseren en begeleiden om tot de juiste folie-machinecombinatie te komen!

Wilt u meer informatie over onze verpakkingstechnieken, wij helpen u graag verder.

Bekijk onze verpakkingstechnieken

 • Flowpacken

  Flowpacken

  Horizontaal verpakken

  Dit is een verpakkingsvorm waarbij diverse producten, los of op een tray geordent kunnen worden verpakt. Ideaal voor het verpakken van 'single' producten zoals koek, (plakken) kaas, vleeswaren, etc. Door gebruik  te maken van zogenaamde "Box Motion" verpakkingsmachines kunnen ook flowpack verpakkingen lekdicht geseald worden, al dan niet met toevoeging van gassen (beschermende atmosfeer) De folie kan door ons in meerdere druktechnieken bedrukt worden. Wenst u meer informatie of een offerte? Neem dan gerust contact met ons op!
   

 • Transwrappen

  Transwrappen

  Allround verpakking voor wegen en tellen

  Transwrappen, letterlijk vertaald 'omheen wikkelen' is een verticale verpakkingstechniek waarbij folie over een vormschouder en stortbuis loopt en met het te verpakken product wordt afgevuld. Vervolgens worden de onder- en bovenzijde geseald en losgesneden. Door deze relatief eenvoudige techniek wordt  het transwrappen voor vele producten en markten toegepast. 

 • Dieptrekken

  Dieptrekken

  Vacuüm verpakken of begassen voor langere houdbaarheid.

  Veel voedingsmiddelen worden voor een langere houdbaarheid middels een dieptrekmachine vacuüm verpakt of begast (MAP). Een dieptrekverpakking bestaat uit een onder- en een bovenfolie. De onderfolie wordt op deze machine na opwarmen door vacuüm of stempels tot het gewenste formaat schaal gevormd. Na het inleggen van het product en het vacumeren en/of begassen wordt de bovenfolie op de onderfolie geseald en is de verpakking gesloten.

 • Doypacken (pouch)

  Doypacken (pouch)

  Een doypack of stand up pouch is een verpakking die steeds populairder wordt. Dankzij het vermogen om het product staande te presenteren waarbij schapruimte optimaal benut kan worden, is de pouch een geliefde verpakkingsvorm voor supermarkt en retail voor o.a. chocolade, confectionairy, soepen&sauzen en petfood. Door de toepassing van een zipper kan de verpakking hersluitbaar gemaakt worden.

 • Sachetteren

  Sachetteren

  Lekdicht verpakken van poeders & vloeistoffen

  Ook voor sachetfolie bent u bij Packaging Partners aan het juiste adres. Voor iedere producttoepassing hebben wij een geschikte folie. Bij het verpakken van producten als sauzen, crèmes, vloeistoffen en poeders dient de folie aan zeer hoge eisen te voldoen. De verpakking moet absoluut lekdicht zijn en eventuele contaminatie door het te verpakken product mag geen reden van lekkage zijn. Juist daarvoor heeft Packaging Partners diverse folies ontwikkeld met extreem goede sealeigenschappen.

   

 • Topsealen

  Topsealen

  Het sealen van folie op een verpakkingstray

  Topsealen is een verpakkingsmethode waarbij een folie op een voorgevormde schaal wordt geseald. Vaak worden deze verpakkingen begast (MAP) om de houdbaarheid van het verpakte product te verlengen.

 • Vacumeren

  Vacumeren

  VACUÜM VERPAKKEN IN FLEXIBELE FOLIES OF IN ZAKKEN

  Een slager die vroeger aan het einde van zijn werkdag niet al zijn vlees had verkocht vacumeerde dit in vacuümzakken op een vacuümkamermachine zodat dit vlees de volgende dag weer fris in de toonbank kon worden gelegd. Deze vacuümzakken hebben een goede zuurstofbarrière waardoor dit mogelijk is.