Een slager die vroeger aan het einde van zijn werkdag niet al zijn vlees had verkocht vacumeerde dit in vacuümzakken op een vacuümkamermachine zodat dit vlees de volgende dag weer fris in de toonbank kon worden gelegd. Deze vacuümzakken hebben een goede zuurstofbarrière waardoor dit mogelijk is.
Voor grotere producties is dit proces later geautomatiseerd en vacumeert men m.b.v. dieptrekmachines. Hiervoor past men een flexibele onder- en bovenfolie toe. Deze folies hebben een goede zuurstofbarrière maar kunnen tegenwoordig ook voorzien worden van een gasbarrière zodat er ook met flexibele folies voedingsmiddelen voor een langere houdbaarheid begast (MAP) kunnen worden.
Ook de seallaag van de onder- en bovenfolies kunnen worden afgestemd op het te verpakken product, zodat u zeker bent van een lekdichte verpakking.
Neem contact op met Packaging Partners; zij informeren u graag verder betreffende de voor u geschikte verpakking(stechniek) en voorzien u desgewenst van een offerte op maat!
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op!