Ons DNA:
We pack your brand!

Packaging Partners is een initiatief van Rob Daniels en Rob Tijssens van Pack Solutions en Kentron Flexibles. Pack Solutions was gespecialiseerd in bedrukte verpakkingsfolies en Kentron Flexibles als leverancier van transparante, onbedrukte barrièrefolies. Dankzij onze krachtenbundeling in Packaging Partners hebben wij alle specialisaties nu in huis voor levering van nagenoeg alle bedrukte en onbedrukte verpakkingsfolies voor de food en non-food industrie.

Onze Performance Cycle

Partner

In onze naam staat het al geschreven Partner. In de gehele keten werken we in Partnership samen. Dat wil zeggen samen met de aanvrager meedenken/bedenken welke materialen en verpakkingsvorm het beste aansluit bij de wensen en eisen. Dit komt terug in onze brede kennis van materialen, converting en verwerking. Deze kennis en ervaring verkrijgen we door nauwe samenwerking met onze partners.

Wij werken samen met alle schakels in de keten van designbureau tot Co-packer, van verpakkingstechnoloog tot lijn-operator en van grondstof producent tot recycling. Hierdoor kunnen we bij ieder afzonderlijk aspect in de keten van toegevoegde waarde zijn. Uiteraard kunnen we dat niet alleen. Daarvoor hebben we onze Partners nodig.  

2

Priority

Voorrang, prioriteit, belangrijkheid. Ieder project of opdracht ontvangt de volledige aandacht of het nu 10 meter voor een introductie van een nieuw product is of dat het een herhaling is van bestaand drukwerk.

In de huidige markt is iedere aanvraag uniek en wordt door ons ook zo verwerkt. Prioriteit betekent voor ons de volle aandacht naar onze klant. Pro-actief acteren in plaats van afwachten. Meedenken in de keten en waar nodig onze partnerships gebruiken voor de “helpende hand” acties.

3

Product

Met het product bedoelen wij niet alleen de levering van materiaal op de afgesproken plaats. Bij ons omvat dit het gehele plaatje. Vanaf de start van de samenwerking tot en met de administratieve afhandeling. Het product omvat ook de materiaal adviezen, monsters, bezoeken, productietesten, voorlichting, kennis, innovaties en andere ontastbare zaken.

O.a. sustainability is momenteel een hot-topic. Hierin lopen we qua producten voorop met onze brede range van sealbaar papier met diverse barrière eigenschappen. Uiteraard is bij ons ook het mono-plastic niet onderbelicht omdat je voor sommige productgroepen echt niet zonder plastic kan, en daardoor ook duurzaam te zijn.

4

Print

Een van de belangrijkste peilers van Packaging Partners is onze diversiteit aan print mogelijkheden. Hierdoor kunnen we als het ware meebewegen met de markt- en bedrijfsontwikkelingen.

Voor kleine oplagen van een paar meter voor mock-ups tot een paar duizend verpakkingen doen we een beroep op onze digitale drukmogelijkheid. Voor grotere volumes kunnen wij uitwijken naar onze flexo- of rotodruk techniek.

5

Presentation

Als partner van diverse A-merken in de food en non-food brancheweten we dat de presentatie van een product als één van de belangrijkste eigenschappen van succes wordt gezien.

Het product, of het nu één mock-up is of serie productie, moet de juiste vorm en uitstraling hebben zodat het voldoende opvalt en de aandacht van de consument pakt. Tijdens het design proces zijn wij betrokken bij de vorm, bedrukking en uitstraling van de te realiseren verpakking.

Daarbij nemen we ook factoren als verwerking, transport en handling in ogenschouw. Zodat er uiteindelijk wel een te realiseren eindproduct gepresenteerd kan worden.

6

Process

De belangrijke hoe-vraag. Hoe komen we van idee tot een eindproduct dat voldoet aan de functionele en visuele eisen van onze klanten.We beheersen deze dynamische weg al enige tijd en kunnen een realistisch tijdspad schetsen van idee tot realisatie. Hierin werken we nauw samen met onze partners zodat alle stappen benoemd worden. Van verpakkingstest tot materiaal certificeringen van ontwerp tot drukafname om maar een paar stappen te benoemen. Iedere opdracht is nagenoeg uniek in samenstelling van het materiaal, het te verpakken product, de vorm, het soort verpakkingsmachine en de uitstraling. En dit zijn nog maar een paar bepalende factoren die van wezenlijk belang zijn voor het behalen van het gewenste eind product. Het team van Packaging Partners heeft op veel terreinen de nodige ervaring en houdt dit op niveau door de marktontwikkelingen nauwgezet te volgen.

Ook wij worden regelmatig uitgedaagd voor een productlancering of een extra snelle levering. Gelukkig kunnen we dan ook een beroep doen op onze partners zodat we deze uitdaging samen aangaan.

7

Eerlijk werk en economische groei

Packaging Partners zet zich in voor eerlijke economische groei. Waarbij kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoord worden ingezet.

Industrie, innovatie en infrastructuur

Innovatie in onze industrie is een van de kern aspecten binnen Packaging Partners. Alle huidige innovaties zijn gericht op het verduurzamen van de industrie met eerlijke, duurzame en recyclebare grondstoffen.

Verantwoorde consumptie en productie

Watergedragen inkten, materiaal reductie, volledig recyclebare grondstoffen en ga zo maar door. Packaging Partners probeert op al deze manieren de druk op het milieu zo laag mogelijk te houden.

Meer weten?

Neem contact op met

Rob Daniels