Van vangst tot verpakking

Scherpe schaaldieren en strakke deadlines

Als purchase manager van Klaas Puul geeft Fred Veerman een inkijk in de snelle wereld van verse garnalen en waarom de innovatieve ontwerpen en de service van Packaging Partners al bijna twee decennia lang een uitkomst bieden. Onder andere de korte runs vanaf 5.000 meter met zeer korte levertijden spelen hierin een cruciale rol.
Fred Veerman, inkoper bij Klaas Puul

Altijd de juiste aanpak

“Als verwerker en verpakker van schaaldieren hebben we een constante vraag naar sterke, kwalitatieve verpakkingen die snel kunnen worden geleverd," legt Fred uit. “In deze zoektocht weet Packaging Partners ons dankzij de nauwe samenwerking telkens te verrassen én ondersteunen. Op het gebied van design, testmateriaal en productie kunnen we altijd rekenen op hun expertise."

Packaging Partners levert onder andere korte runs vanaf 5.000 meter met smalle baan flexo folies tot aan grote oplages met topkwaliteit in diepdruk. En die moeten tegen een stootje kunnen. "Garnalen hebben namelijk scherpe punten, waardoor folie snel kan scheuren," merkt Fred op. “In nauwe samenwerking met de experts van Packaging Partners zoeken we gezamenlijk naar de meest geschikte verpakkingsoplossing.” Het resultaat is een snelle levering van een proefrol, en bij succes volgt direct de order. Deze efficiënte aanpak is mogelijk omdat ze de markt door en door kennen."

Voorbereid op de toekomst

Fred werpt ook een blik op de toekomst van de industrie. "Als visproducent zetten we steeds sterker in op het verduurzamen van ons proces en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk,"deelt Fred. “Dankzij Packaging Partners werken we met steeds lichtere, maar even sterke, volledig recyclebare verpakkingen. De mono verpakkingen reduceren niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar zorgen ook voor een aanzienlijke vermindering van onze footprint.” Fred benadrukt vooral de proactieve houding van Packaging Partners: "Ze komen vaak al met een oplossing voordat we de vraag hebben gesteld.”

Snelheid is de sleutel

Naast het waarborgen van de productkwaliteit, draagt de nauwe samenwerking met inkopers zoals Fred bij aan het voldoen aan orders met strakke deadlines. Een grote rol speelt daarbij de eigen grafische afdeling van Packaging Partners waardoor ze bij aanpassingen in het ontwerp snel kunnen schakelen. Zo kunnen drukproeven binnen een zeer kort tijdsbestek bij de klant zijn.

Hier meer over weten?

Neem contact op met

Rob Tijssens